Продължителното засушаване създаде проблеми на ВиК-Трън, авариите скочиха от 4 – 5 дневно на 12 – 15

Авариите по водопреносната мрежа, която ВиК-Трън обслужва в пограничната община са се увеличили заради продължителното засушаване през последните няколко месеца, научи Zapadno.com.

Водопроводната мрежа в пограничната община е етернитова и твърде амортизирана. Голяма част от нея се поддържа от ВиК, а друга пък – на собствени начала и със съдействието на Община Трън. Отстраняването на аварии се забавя, тъй като от водопреносното дружество се стремят приоритетно да се работи първо по големите аварии, а след това по по-малките.  Това се прави с цел да бъдат намалени загубите на живителната течност, уточняват от ръководството на ВиК.

От 4 – 5 дневно на 12 – 15 са се увеличили авариите по ВиК мрежата в Трънско, а причината за това е продължителното засушаване на почвата.

През летния сезон със съвместни действия между ВиК и Община Трън беше подменен част от довеждащия водопровод от каптажа при село Банкя за града. Ремонтните дейности се извършиха по 600-метрово трасе на улица “Атанас Ботев”. Тръбата беше подменена заради честите аварии, които ставаха вследствие на голямото налягане в района. По време на аварии по водопровода се налагаше спиране на водата в града до отстраняването им.

Виж също...

Loading...