Бившият кметски наместник на село Горочевци, който уби свой съселянин след скандал се изправя пред Темида

Окръжна прокуратура-Перник е предала на съд П. М., по обвинение за извършено от него убийство по особено мъчителен за убития начин и с особена жестокост, както и за незаконно държане на боеприпаси, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Обвиняемият П. М. живеел сам в имота си в махала “Ракитов дол” в трънското село Горочевци, като се занимава с животновъдство. Около 20 часа на 28 април 2017 година той бил в дома на съседа си – Р. Р., с когото пиели алкохол. Те често се събирали, понякога спорели и се карали, след което на следващия ден отново се виждали на по питие.

Във въпросната вечер Р. Р. позвънил на общия им приятел К. С., като му се оплакал за поредното им скарване с П. М. По време на телефонния разговор той съобщил, че П. идва с насочена пушка, след което се чул „страшен писък“ и връзката прекъснала. Неколкократните опити на К. С. да се свърже с приятеля си останали безуспешни. Обезпокоен от това, той посетил дома на Р. Р., но не го открил. Осветлението и телевизорът работели, ключът бил във външната врата, на циментовия под имало три мокри петна. Такова петно имало и на бетоновата площадка, където обикновено стопанинът паркирал джипа си.

Впоследствие бил подаден сигнал на телефон 112 за изчезването на Р. Р., а пристигналите на място полицейски служители установили следи от кръв по тревата и пред входната врата. При обиколка на околността трупът на Р. Р. бил открит в местността Маринов дол, а П. М. бил задържан по обвинение за убийство.

От заключението на назначената в хода на досъдебното производство съдебно медицинска експертиза е видно, че смъртта на пострадалия Р. Р. се дължи на огнестрелните наранявания в областта на гръдния кош и корема, засегнали жизненоважни органи и системи и причинили остра и значителна кръвозагуба. Огнестрелното нараняване в областта на главата е причинено послесмъртно и няма отношение към причините за настъпването на фаталния изход за пострадалия. Предстои насрочване на разпоредително заседание от съда.

Виж също...

Loading...