Деца и младежи от Брезнишко ще покажат рисунки и презентации за 100-годишнината от Първата световна война

Изложба по повод 100-годишнината от Първата световна война ще бъде показана в Общински исторически музей-Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Изложбата ще бъде представена в зала “Военен клуб” на музея. Участие в нея ще вземат деца от детска градина “Брезица” и ученици от основно училище “Христо Смирненски” в Ноевци и средно училище “Васил Левски” в Брезник. “Ще бъде показана изложба с рисунки на деца от детската градина и от ученици до 5 клас от училищата в Брезник и Ноевци. Също така ще бъдат показани мултимедийни презентации на учениците от 7 до 11 клас от Брезник и Ноевци.”, поясни директорът на Общински исторически музей-Брезник Емилия Велинова. Темите, по които децата и младежите ще покажат рисунки и презентации са свързани с брезничаните, които са участвали в Първата световна война и легендарния 5-ти конен полк.

Изложбата ще бъде открита на 15 ноември (четвъртък) от 13:00 часа в зала “Военен клуб” на музея. Входът за събитието е свободен. Събитието се организира съвместно с Община Брезник, средно училище “Васил Левски”, детска градина “Брезица” и основно училище “Христо Смирненски”.

Виж също...

Loading...