Брезничани се подготвят за ново протестно шествие срещу високите цени на горивата, гражданска отговорност и данъци на колите

Ново протестно шествие срещу високите цени на горива, гражданска отговорност, данъци на автомобили, както и поскъпването на продукти и стоки от първа необходимост подготвят брезничани, научи Zapadno.com.

Тази неделя, 18 ноември брезничани дават заявка да се присъединят към националните протести, които се организират от няколко дни в страната. Организаторът на протестното шествие е брезничанинът Камен Асенов, който в началото на тази седмица е входирал уведомително писмо в Община Брезник. Началото на шествието ще бъде дадено в 14:00 часа от площад “9-ти септември” в Брезник. Маршрутът на автомобилите с протестиращи ще бъде до бензиностанция “Лукойл” и се връща до бензиностанция “Пегас”, след което продължава през улиците “Георги Ив. Бунджулов”, “Мала река”, “Ангел Коцелянов” и обръщане в обратна посока на месокобинат “Бенет” до бензиностанция “Пегас”, споделя организатора в уведомлението си.

Zapadno.com припомня, че миналата неделя около 50 автомобила с брезничани организираха протестно шествие в подкрепа на националните протести, които се проведоха в над 30 града на страната. Колоната от автомобили премина през главните улици в града и се отправи към Перник, където екипи на Жандармерията и полицията експортираха обратно в Брезник протестиращите.

Снимка: Ангел Иванов

Виж също...

Loading...