Над 1 милиард лева европейско финансиране ще се отпуснат за финансиране на 53 процедури през 2019 година

53 процедури за набиране на проектни предложения на стойност близо 1,150 милиарда лева ще бъдат обявени през следващата година по програмите, съфинансирани от  Европейските структурни и инвестиционни фондове. Това стана ясно по време на заседание на Съвета за координация на управлението на средствата от ЕС (СКУСЕС) към Министерския съвет, на което бяха приети индикативните годишни работни програми за 2019 година, съобщиха от правителствената информационна служба.

Към момента по програмите са обявени 408 процедури за набиране на проектни предложения на стойност 17,996 милиарда лева, договорени са над 14,5 милиарда лева или над 62,5 % от общия бюджет. До бенефициентите са достигнали над 25,3 % от  бюджета на всички програми или близо 6 милиарда лева.

Следващата година ще е особено важна, успоредно с изпълнението на настоящия програмен период, ще стартираме подготовката за следващия. Това заяви заместник министър-председателят Томислав Дончев в рамките на председателствано от него заседание на СКУСЕС. По думите му от изключително значение за подобряване на ефективността на европейските средства е да се осигури максимална синергия както между отделните програми, така и по отношение на предвидените в тях процедури.

Виж също...

Loading...