Фолклорният благотворителен концерт за Ради от Ноевци помага за лечението му с близо 10 000 лева

9 600 лева бяха събрани за болния Ради Енчев от Ноевци на благотворителния фолклорен концерт, който се проведе в събота в зала „Борис Гюдеров“ в Перник. Фолклорна китка от известни български народни певци се включи в благородната инициатива, пише ZaPernik.com.

Идеята за концерта е тръгнала от интернет, а плеядата изпълнители се е събрала в рамките на половин час, разказват организаторите на концерта. В концерта се включиха Ива и Ева Валентинови, Антонио Симеонов, формация „Багри“ със солистка Дияна Василева, „Асти Денс“, гайдарска дружина от Родопите, Лъчезар Кирилов, Петър Миланов, Валерия Момчилова, Димитър Лукарски, група за фолклор от село Извор. Събитието бе със специалното участие на Илия Луков, Гуна Иванова, Ива Давидова, Ана-Мария и Сорина Богомилова.

„Господ дава изпитания на най-силните. Пожелавам на Ради да запази светлината и позитивизма си, защото е едно наистина много слънчево и добро момче. Сила, борбеност, много верни приятели и час по-бързо да забрави болестта“, пожела на Ради народната певица от Перник Ива Давидова.

„Няма нищо по-хубаво да си полезен. Пожелавам на момчето Бог да му даде сили да оздравее и да се радва на живота“, каза народният певец на България Илия Луков.

Радослав Енчев е един млад българин, който се нуждае от средства за лечение от левкимия. Вече е преминал курс на лечение, но е необходим медикамент от Германия на стойност 50 000 лева. Това е голяма и непосилна сума, която Ради събира парче по парче с редица инициативи, за да живее. Така, че с концертът не свършва нищо. Борбата продължава. Помогнете!

Ето списък с местата, на които всеки може да помогне чрез дарения:

Строителен магазин „Снабстрой“ Перник кв.Проучване ул.“Втора“.

Строителен хипермаркет „Мал Мук“ Перник ул.“Владайско въстание“ 1.

Строителен магазин „Бортон“ Перник ул.Г.С.Раковски 34.

Заведения за бързо хранене „Диабло“ Перник ул.Търговска и кв. Изток

Бар „Мартини“ Перник ул.“Протожерица“ 56

Фитнес център „Extreeme“ Перник ул.“Емануил Васкодович“

Магазин за дрехи „Баркод“ Перник ул. „Миньор“

Нон стоп на пешеходната пътека за ул.“Търговска“

„Deep Dish“ кв.Изток ул.“Юрий Гагарин“

Нон стоп кв.Изток ул.“Клемент Готвалд“ 6

Нон стоп кв.Христо Смирненски (зад спирката на Кауфланд център)

Кафе „Гъбата“ село Ноевци

Строителен Магазин „Орион“ зад Кауфланд център

Кафе „Kарамел“ Перник ул.Кракра

Заведения за бързо хранене „Сладко и солено“ Център ул.Търговска и кв.Твърди ливади.

„Telenor“ Перник ул.Търговска 17

„Инс Брокер България“ Перник срещу Кауфланд център

Магазин за месо с.Рударци ул.“Черни връх“134

Търговия на едро Перник ул. „Струма“ 21

В гр. Брезник в магазин „Нико“, магазин“ Хипо“ и магазин за плодове и зеленчуци ( на Валя) до моста

Радослав Енчев е с поставена диагноза Остра миелоидна левкимия (AML) в съчетание с вътрешна тандемна аномалия на FLT3. Първият курс на химиотерапия не е дал резултат. Необходимо е закупуването на скъпоструващ медикамент от Германия, който може да подобри състоянието му. Спешно са нужни средства, които са непосилни за семейството. Медикаментът за лечението на Ради се казва Мидостаурин и струва около 25 000 хиляди евро в Германия. Във Фейсбук страницата Да помогнем на Ради беше публикувана болничната рецептата за лекарството.

IBAN BG50RZBB91551009725134 валута BGN
За Радослав Росенов Енчев

Виж също...

Loading...