Инвестициите в Трън може пак да се отложат, Кишкилова обжалва избора на концесионер на минералната вода

Бившият концесионер на минералната вода от извора “Трънска Банкя” Диана Кишкилова е обжалвала решението на Общински съвет-Трън за определяне на нов концесионер. Решението е било обжалвано пред Административен съд-Перник, съобщи Диана Кишкилова пред репортер на Zapadno.com.

“Те не го бяха публикували навреме, но понеже аз съм присъствала, съм обжалвала решението от 1 ноември. Те протоколи от заседания на Общинския съвет там където трябва да бъдат не са ги качили, само че те са се изхитрили и тези неща на едно друго място – не където се виждаше за търгове и за концесии, ами са направили второ място, за да могат да публикуват неща на сайта, но те да не се отнасят за концесията, което е тъпо.“, уточни Кишкилова.

На 1 ноември 2018 година Общинският съвет на Трън прие решението на Комисията по избор на концесионер, с което беше официално потвърдено, че находището на минерална вода има нов концесионер в лицето на варненската фирма „Акватек“ ЕООД.

Именно във връзка с протокола за това решение бившият концесионер изрази отношението си с думите: „Да вземат това и да го използват като тоалетна хартия“. Тя има предвид, че „във въпросния протокол отзад черно на бяло пише, че решението на Общинския съвет може да бъде обжалвано в 10-дневен срок или там каквото беше по Глава 11 от Закона за концесиите.“

„Да вземат това и да го използват като тоалетна хартия, защото в член 156 от Закона за концесиите пише в алинея 5, черно на бяло, че не подлежат на обжалване по този закон решенията на Министерски съвет и решенията на Общинските съвети.“, твърди Кишкилова. „Извинявайте, но ако един Общински съвет не знае къде и как се обжалват неговите решения – това за вас нормално ли е?“

Въпреки неприятния опит като бивш концесионер, чийто договор с Община Трън е прекратен, поради неплащане на дължимите концесионни такси, интересът на Диана Кишкилова към находището на минералната вода не спира. „Сега ще сезирам областния управител, ще сезирам Прокуратурата. Ще им напиша и на тях, че са глупаци (бел. ред. – за общинските съветници). Или са корумпирани, или са некомпетентни, но и в двата случая мястото им не е в Общинския съвет на град Трън. Те не правят разлика, че подлежат на обжалване решения на Комисията за концесия, но не на Общинския съвет.”, каза Диана Кишкилова.

Намеренията и са и да пише по казуса и до кмета на Община Трън, дори и до омбудсмана на България и главния прокурор. Все още няма потвърждение от Административен съд-Перник за постъпилото възражение на Кишкилова и информация дали е допустимо да бъде разглеждано.

Виж също...

Loading...