45 нарушения на пътя в Брезнишко и Трънско констатираха полицаите за последните 2 седмици

45 нарушения на пътя са установени в общините Брезник и Трън от началото на акция “Зима” до днешна дата. Това каза пред репортер на Zapadno.com началникът сектор „Пътна полиция“ към Областна дирекция МВР-Перник главен инспектор Слави Лазов.

За констатираните нарушения шофьорите са със съставени актове или фишове от служителите на реда. Отчетът на “Пътна полиция” показва, че 30 са направените нарушения по пътищата в община Брезник. В съседната община Трън нарушенията са 2 пъти по-малко – 15.

Традиционната акция на полицията “Зима” стартира в началото на месец ноември. В рамките на акцията ще се проведат три кампании: „С безопасно пътно превозно средство през зимата“, насочена към водачите на пътни превозни средства – велосипеди, превозни средства с животинска тяга и други.

По време на акцията ще се извърши оглед за състоянието на пътните настилки, сигнализацията с пътни знаци и пътна маркировка и осветеността на участъците от уличната мрежа с повишена опасност за пътнотранспортни произшествия. При констатирани нарушения ще бъдат направени предписания до стопаните на пътя. Прочетете още по темата в публикацията: Полицаите в област Перник затягат контрола върху велосипеди, каруци и селскостопанска техника по пътищата

Виж също...

Loading...