Брезничани подкрепиха протестиращите в Перник след блокада на кръстовището за село Бабица

Протестното шествие на брезничани, което се проведе по-рано днес временно е блокирало кръстовището за брезнишкото село Бабица. След блокадата брезничани се отправили по групи към град Перник, научи Zapadno.com.

Първоначално автомобилите се събирали при спортна зала “Борис Гюдеров” в Перник, но впоследствие се отправили към хипермаркет “Кауфланд” в пернишкия квартал “Изток”. Там се събрали около 30 автомобила от Брезник и очаквали да пристигнат групи с перничани от столицата.

Към 19:30 часа протестиращите се отправили към пътен възел “Даскалово” с намерение да блокират автомагистрала “Люлин”. Няколкостотин метра след паркинга на хипермаркета Жандармерия върнала протестиращите обратно.

По-рано днес, в град Брезник се проведе протестно шествие, в което се включиха над 100 автомобила. Колоната от автомобили блокира за около 1 час пътя за Трън в района на фабриката за пелети и бензиностанция “Лукойл”. Няколко екипа на Районно управление “Полиция”-Брезник следяха за нормалното протичане на протестното шествие. След няколко обиколки на града, протестиращите брезничани се отправиха посока Перник, където за кратко блокираха кръстовището за село Бабица.

Протестът е срещу високите цени на горива, гражданска отговорност, данъци на автомобили, както и поскъпването на продукти и стоки от първа необходимост.

Снимка: Евелина Стоилова

Виж също...

Loading...