Пътят за Трън е блокиран при фабриката за пелети в Брезник, където има колона от над 100 автомобила

Над 100 са автомобилите, които се включиха в днешното протестно шествие в град Брезник, съобщиха до Zapadno.com очевидци.

Към този момент дълга колона от автомобили е блокирала пътя за Трън в района на фабриката за пелети и бензиностанция “Лукойл” в Брезник. Екипи на полицията също са на място. От около 30 минути в района на Брезник започна да вали сняг.

Маршрутът на днешния протест е: от площад „9-ти септември“ до бензиностанция „Лукойл“, връщане до бензиностанция „Пегас“ през улиците „Георги Ив. Бунджулов“, „Мала река“ и „Ангел Коцелянов“. След което автомобилите, участващи в шествието ще обърнат посока месокомбинат „Бенет“ до бензиностанция „Пегас“. Община Брезник е дала разрешение за днешното гражданско присъствие и шествие с автомобили.

В момента и на други места в страната се провеждат протестни шествия. Тази вечер се очаква в град София да се проведе и национален протест, в който се говори, че ще се включат и автомобили от град Перник. Засега не е ясно дали и шествието от Брезник ще се присъедини към протеста в столицата.

Снимка: Венцислав Митков

Виж също...

Loading...