6 снегорина, 4 опесъчителя и товарен влекач очакват снежинките по републиканските пътища в Брезник

Общо 11 машини са в готовност да почистват Републиканската пътна мрежа на територията на община Брезник, поясни за читателите на Zapadno.com началникът сектор „Пътна полиция“ към Областна дирекция МВР-Перник главен инспектор Слави Лазов.

За почистването на пътищата са подсигурени 6 снегорина 4 опесъчителя и 1 товарен влекач. Отчетът на “Пътна полиция” показва още, че републиканските пътища в Трънско ще се поддържат от 9 технически средства. Екипи на полицията са провели проверки в Районните пътни служби за даването на дежурства.

Фирмата, която поддържа пътния участък между общините Брезник и Перник, по второкласен път 63 има в наличност около 200 метра специални съоръжения срещу снегонавявания, поясни главен инспектор Слави Лазов. Той добави, че за самото поставяне на съоръженията отговаря Областно пътно управление-Перник.

Още през миналия зимен сезон читателите на Zapadno.com научиха, че собствениците на земеделски земи покрай пътя между Брезник и Перник не са се съгласили да бъдат поставени специалните съоръжения в имотите им.

Виж също...

Loading...