Брезнишкият танцов състав “Граовчета” извоюва бронзов медал и 3-то място на конкурса “Пиленце пее”

Детски танцов състав “Граовчета” към брезнишкото средно училище “Васил Левски” с ръководител Яна Кираджиева спечели отличия от VII-ия националния музикален и танцов конкурс “Пиленце пее” ‘2018, съобщиха за читателите на Zapadno.com от формацията.

Талантливите деца от брезнишкото училище са удостоени с бронзов медал и заслуженото 3-то място от конкурса, който се е провел в периода 20 октомври – 4 ноември. Участието на “Граовчета” в надпреварата е било на 27 октомври, но днес детският танцов състав е получил бронзовия медал и грамота. “Успехът е дълъг и труден за високите достижения, но ние сме радостни че сме отличени отново сред 1 200 участника в тазгодишния конкурс.”, сподели Яна Кираджиева.

Kонкурсът “Пиленце пее” се провежда всяка година и е в памет на великата българска народна певица Надка Караджова. Тазгодишното издание е преминало при изключително голям интерес от колективи и солисти от цялата страна. Участниците в конкурса са били над 2 000. На церемония по връчване на наградите са били раздадени 61 бронзови, 64 сребърни, 64 златни медала, 12 статуетки и една предметна награда, 1-годишна стипендия и две Гранд при.

На 1 декември детски танцов състав “Граовчета” към средно училище “Васил Левски” ще вземе участие в 16-ти фолклорен конкурс-концерт “Българският фолклор” в театър “Българска армия” в град София.

Снимки: Яна Кираджиева

Виж също...

Loading...