За първи път театър на голяма сцена в читалището в брезнишкото село Долна Секирна

На 1 декември (събота) новата артистична завеса на сцената на читалището в Долна Секирна ще се отвори, за да представи за първи път в селото театрална постановка. Комедията “Не всеки крадец е мошеник” от италианския драматург Дарио Фо ще се изиграе в големия салон на народно читалище “Иво Войвода-1928”. Това съобщиха специално за читателите на Zapadno.com от настоятелството на читалището.

Началото на представлението ще бъде от 15:00 часа. Постановката ще бъде представена от артисти към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”. Входът ще бъде свободен, а салонът – отоплен. От читалищното настоятелство канят всички жители и гости на селото на първата постановка в големия салон на читалището.

Тази година село Долна Секирна отбелязва 90-годишен юбилей на културната институция с поредица от подобрения и празнични събития. Читалището е официално учредено на 23 декември 1928 година. Големият салон е изграден преди 30 години, но се е използвал рядко и след обновяване беше отворен за зрители и участници едва през есента на тази година.

Юбилеят на читалището се чества с финансовата подкрепа на „Асарел-Инвестмънт“ чрез договор за сътрудничество между фирмата и Община Брезник. Със средства по този договор е закупена новата завеса. Общинската администрация на Брезник е съдействала за новия облик на читалищния салон с подмяна на дюшематата и прозорците. Прочетете още по темата в публикацията: Читалището на Долна Секирна във възторг: След 30 години читалищният салон се сдоби със завеса и осветление

Изневяра, чест, девалвирали отношения между мъжа и жената, и най-вече комичните предразсъдъци между тях. Тоталното лицемерие на едно общество, в което крадецът съвсем не се оказва мошеник. Уискито се пие, защото е скъпо, а хората се обичат по сметка… Това и още много забавни ситуации ви очакват на комедийния фарс „Не всеки крадец е мошеник“.

В ролите участват: Симона Рангелова-Павлова, Мишел Първанова, Милен Миланов, Антоан Стоилов, Цветелина Горанова, Кристиан Иванов и Пейчо Панов. Постановката е на Иван Танев, а хореографията – на Йоана Сойка.

В публикацията са използвани снимки на народно читалище “Просвещение-1870” и Богомил Савов

Виж също...

Loading...