Доставката на дърва за населението в община Трън приключи предсрочно с осигуряването на 10 хиляди кубика

Приключи доставката на предварително заявените дърва за огрев, които са добити от общинските гори в Трънско. Това увери пред репортер на Zapadno.com инженер Даниела Петкова от общинско предприятие “Трънска гора”.

В края на миналата работна седмица е бил закаран и последният камион с дърва за местното население. Доставени са общо 10 154 пространствени кубични метра дърва. Тази година доставката на твърдото гориво е приключила по-бързо отколкото в предишни години, когато последният курс е бил в средата на месец декември. Два са факторите за по-бързата доставка на дърва за местно население – броят на фирмите, които добиват и разкарват дървата и благоприятните метеорологични условия. Фирмите, които тази година са добивали и транспортирали дървесина са “Дейна” ЕООД, “Румасия 2005” ЕООД и “Олимпиец 77” ЕООД. През миналата година само една фирма е извършвала дейностите и това е била причината за забавянето тогава.

Преди няколко месеца обществеността в пограничната община започна да се надига срещу забавянето на доставката на дърва за огрев. Хората казваха, че са платили през месец август, а през октомври все още не са имали доставено твърдо гориво. Темата беше дискутирана и от местния Общински съвет по време на редовно заседание.

От общинското предприятие “Трънска гора” тогава казаха, че винаги практиката е била такава да се доставят дървата до месец декември. Доставката на дърва започва през месец август и продължава до декември. По реда на заплащането хората си получават дървата. Прочетете още по темата в публикацията: „Трънска гора“: Хората да са по-търпеливи за дървата, винаги е било така с доставката

Виж също...

Loading...