Предприятие в град Брезник оптимизира производствения процес с ремонт на помещение и нови машини в бившия хлебозавод

Пернишката фирма „Balex – SP“, която от няколко години работи на територията на град Брезник ще ремонтира и санира помещение в бившия хлебозавод. Това става ясно от инвестиционно намерение, което фирмата е оповестила в Община Брезник.

Ще бъде ремонтирано и санирано собствено производствено помещение в бившия хлебозавод на града. Фирмата има намерение и да внедри машини за оптимизация на пакетажния процес в цех за производство на дамски превръзки.

Преди 1 година първо читателите на Zapadno.com научиха малко повече за дейността на „Balex – SP“, която произвежда дамски превръзки и ги изнася за пазара в Македония, Украйна, Армения, Азербайджан, Франция, Косово и Чехия. В производствената база за дамски превръзки работят 12 човека от Брезнишко. Фирмата е закупила бившия хлебозавод през 2016 година след като преди това 2 години е използвала базата под наем. Прочетете още по темата в публикацията: Местен бизнес: Фирма с цех в град Брезник произвежда дамски превръзки за пазарите в 7 страни извън България

Снимка: „Balex – SP“

Виж също...

Loading...