Чудотворна икона на Пресвета Богородица Всецарица от Църногорския манастир гостува в радомирски храм

Благодатното копие на чудотворната икона на Пресвета Богородица Всецарица от Църногорската света обител гостува над брезнишкото село Гигинци в Радомир. Иконата, чиито оригинал се пази в светогорския манастир Ватопед, беше посрещната за поклонение от енориашите на храм “Свети Димитър” в града на големия празник Въвеждане в храма на Пресвета Богородица, честван и като Ден на християнското семейство и на православната християнска младеж, съобщиха от Църногорския манастир

В светата литургия за празника съслужиха архиерейският наместник на Радомирска духовна околия протойерей Александър Стоев, игуменът на Църногорския манастир архимандрит Никанор и свещеник Михаил Станкович от Брезник. Песнопенията по време на празничната служба бяха подпомогнати от братството на манастира. В край на богослужението архимандрит Никанор поздрави присъстващите с празника и разказа неговата история като подчерта добрия пример на родителите на малката Мариам, които от дете са я оставили да се възпитава в благочестие.

Отец Александър благодари за приетата покана  от братството и за предоставянето за поклонение на иконата на Пресвета Богородица Всецарица на миряните от енорията които ще имат тази възможнаост до неделя – 25 ноември, включително.

Снимка: Църногорски манастир „Свети безсребърници и чудотворци Козма и Дамян“

Виж също...

Loading...