Брезник отново има официален волейболен отбор в националната лига при мъжете

След петгодишно прекъсване Брезник отново има мъжки волейболен отбор. Участието им в първенството стартира тази събота, 24 ноември, а първата им домакинска среща ще бъде на 8 декември 2018 година, съобщиха специално за читателите на Zapadno.com от клуба.

Волейболен клуб „Чорни“ кани всички в залата и разчита на подкрепата на града, който има силни традиции във волейболната игра. Като домакин, волейболен клуб „Чорни“ ще посреща гостите и публиката си в зала с подобрен вид и атмосфера. От няколко седмици е налице нова придобивка в резултат от сътрудничество между клуба, Община Брезник и „Асарел-Инвестмънт“. Закупена и монтирана е преградна мрежа, която подобрява функционалността на залата. Вече е възможно да се използва цялото пространство на залата. Мрежата позволява по едно и също време да тренират повече деца или да се упражняват няколко вида спорт едновременно.

В момента клубът има занимания по волейбол с деца в следните възрастови групи: „Детски волейбол” – възраст под 10 години; „Мини волейбол” възраст под 11 години; „Момчета” под 13 години ; „Прекадетки” под 15 години; „Кадети” – под 17 години. От сезон 2018/2019 волейболен клуб „Чорни“ отново има мъжки отбор с 14 състезатели. Този път той е съставен от жители на общината. Още като деца те са започнали да тренират в залата на Брезник, после са преминали в други отбори, а сега – като възрастни – по собствена инициатива отново са заедно, за да представляват отбор „Чорни“ в Националната волейболна лига.

Капитан на отбора е Николай Сотиров Николов. Той ще води отбора в общо шест предвидени срещи за сезона от група „А“ на Национална волейболна лига на България. В първенството участват общо 14 отбора, разделени в четири групи. „Чорни“ ще играе с три софийски отбора – „Люлин“, „Септември ПроСинема“ и „Софийски университет“.

Община Брезник се е погрижила на първата домакинска среща на мъжкия отбор в залата да има отоплителни уреди за по-голям комфорт на участниците и зрителите. Началният час на срещата е 16:30 часа.

Заповядайте!

Виж също...

Loading...