Бракониери плъзнаха около Любаш и избиват защитени видове, от Кривонос призовават за докладване

Бракониерски набези са се появили в района около планината Любаш. За бракониерите информираха от групата на брезнишкото село Кривонос във Фейсбук.

От Кривонос поясняват, че незаконните ловци унищожават защитени видове като сърни и елени. “Апел към жителите и посетителите на село Кривонос и околностите. Бъдете бдителни за бракониери, има информация, че се срещат такива в района, нарушаващи закона и убиващи защитени видове като сърни и елени, например. Затова смело подавайте сигнали. При най-малки съмнения за бракониерство, най-добрият, лесен и сигурен начин да сторите това, е като се обадите на телефон 112 – Дирекция МВР денонощно, откъдето има звено, занимаващо се с такъв тип сигнали. Също така, може да се обадите и на телефона на Регионална инспекция по околна среда и водите – София на номер 02/ 856 51 52. Нека помогнем за опазването на биоразнообразието в района. Това не зависи само от органите на реда, а от всеки един от нас – подаване на сигнали, конкретни действия и съдействие на съответните екипи.”, апелираха от групата на селото.

Бракониерството в региона е наболяла тема за всички ловни дружинки, които са бдителни и понякога със свои ресурси се опитат да пресекат незаконната дейност.

Виж също...

Loading...