Престъпното сдружение, което се опита да прекара 15 мигранти през Трънско е с повдигнати обвинения

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима български граждани за участие в организирана престъпна група за трафик на мигранти през територията на България. Те са задържани при специализирана операция на ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура и със съдействието на служители от Гранично полицейско управление в Трън, съобщиха от прокуратурата.

Събраните доказателства сочат, че участниците в престъпното сдружение са се занимавали както с превеждане на чужденци през държавните граници, така и с подпомагане на тяхното пребиваване и придвижване в страната. При претърсвания на четири адреса – два в София и два в Перник, са иззети фалшиви служебни карти, мобилни телефони, СИМ-карти и други предмети, доказващи организираната престъпна дейност.

В хода на специализираната операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура, на територията на община Трън е бил засечен джип “Чероки”, зад волана на който седял един от участниците в групата. При опит да бъде спрян, шофьорът опитал да избяга, но бил задържан със съдействието на гранични полицаи от Гранично полицейско управление-Трън. Полицейската проверка установила, че в колата пътуват 15 чужденци, граждани на Афганистан и Ирак.

Всичките петима участници в групата, са осъждани. На четирима от тях Специализираният наказателен съд определи „Задържане под стража“. На петия участник е наложена мярка за неотклонение „Домашен арест“.

Виж също...

Loading...