Община Трън предлага на пернишка фирма да ремонтира Трънската екопътека

Процедура на пряко договаряне, с цел определяне на изпълнител на обществена поръчка за реконструкция на Трънската екопътека е обявила Община Трън, става ясно от обявление на сайта на общинската администрация.

В обхвата на обществената поръчка попадат строително-монтажни работи свързани с реконструкция на пешеходни пътеки и устройването им съдържащо помощни съоръжения за обслужване и осигуряване на достъп – дървени мостове, стълби, платформи, укрепени стъпала, предпазни парапети, кътове за почивка, информационни табла и табелки. Общата прогнозна стойност е 97 599 лева и 4 стотинки без включен ДДС, уточняват от Община Трън.

Покана за участие в процедурата на пряко договаряне е изпратена единствено до пернишката фирма “Вива-92” ООД. Фирмата е създадена през 2006 година и извършва предимно строително-ремонтни дейности на територията на общините Перник и Радомир. За краткото време на своето съществуване, фирмата е извършила основни ремонти на няколко учебни заведения – покриви и вътрешен бояджийски ремонт, става ясно от информация на сайта на Камара на строителите в България.

До пряко договаряне с фирма, която да ремонтира Трънската екопътека се стигна след като в началото на месец октомври тази година стана ясно, че нито една фирма не е заявила, че желае да участва в процедурата за възлагане на обществената поръчка.

Преди седмица Zapadno.com информира читателите си, че пернишката фирма “Вива-92” е спечелила обществената поръчка за ремонт на моста в махала „Богоина“ и подпорни стени в квартал „Баринци“ в град Трън.

Виж също...

Loading...