Първата къща за гости в брезнишкото село Сопица ще отвори врати в началото на 2019 година

Туризмът в брезнишкото село Сопица ще започне своето развитие след като предприемчиво семейство от столицата ще отвори първата в населеното място къща за гости, предаде репортер на Zapadno.com.

Наскоро е било завършено интериорното обзавеждане на къщата, която се намира в местността “Брайкин дол” в края на Сопица. В района на къщата за гости няма други сгради, което разгръща красива гледка към околностите. “На по-тихичко място е и наистина там е много красиво. Чрез тази къща много хора ще разберат за нашето село. Досега в селото не е имало къща за гости, нито запитвания за такава. За момента хората свързват Сопица единствено с водата.”, сподели кметският наместник на селото Наталия Панова, имайки предвид изворната вода в местността “Слана вода”.

Собствениците на къщата за гости, която носи името “Фамилия” имат опит в бранша. Предприемчивото семейство държи още два обекта за настаняване в съседната община Радомир. Семейството няма родствена връзка с брезнишкото село, което им харесало като местоположение за новия бизнес. Важна подробност към къща за гости “Фамилия”, е че тя ще бъде отворена за семеен отдих, а не са шумни компании. “Капацитетът и е 8 човека максимум. Разполага с четири стари, четири спални, душ кабини – две са с парни бани, механа в битов стил и малък двор. Като цяло е малка къща в по-модерен стил – не е за купони, а за семейства, които искат да почиват, да релаксират. На това много ще наблягаме.”, поясни Янита Калайджиева. Обектът за настаняване на гости разполага с красива панорама, интернет и сателитна телевизия.

Очаква се къщата за гости в Сопица да бъде официално открита в началото на 2019 година и ще работи целогодишно.

Виж също...

Loading...