Ученици от Брезник ще участват в образователна игра на международна медия и Националния природонаучен музей

Списание BBC Знание и Националния природонаучен музей в партньорство с Българската минно-геоложка камара организират на 1 и 2 декември 2018 година образователна игра за деца, наречена „Лов за съкровища“. В събитието ще се включат и ученици от Брезник, съобщиха от местната минна компания.

Списание BBC ЗНАНИЕ е научнопопулярно издание за наука, история и природа. То е част от групата на една от най-авторитетните медии във Великобритания и по света – BBC (Би Би Си).

Националният природонаучен музей разполага с около милион и половина екземпляра животни, растения и минерали. Научните колекции на музея са признати за част от стратегическата европейска научна инфраструктура.

Двете организации си партнират с браншовата камара, която обединява теорията и практиката в областта на минното дело и геологията в България. Със съвместната им инициатива се цели повече хора да се доближат до света на науката, затова в събота и неделя на 1 и 2 декември входът за музея ще е безплатен за всички, които искат да участват в образователната игра в музея.

Ето какво гласи съобщението във Фейсбук страницата на мината в Брезник:

„Отиваме на „Острова на съкровищата“ заедно с ученици от СУ „Васил Левски“.

Списание BBC Знание и Националния природонаучен музей в партньорство с Българската минно-геоложка камара организират на 1 и 2 декември 2018 г. образователна игра за малките посетители на музея.

В приключението ще се впуснат и деца от Брезник. Ще ги води карта на знанието, а експонатите от музея ще подсказват къде се крие съкровището. За всички приключенци и откриватели ще има награди.

Ние от групата компании на „Асарел-Медет“ АД – като членове на Българската минно-геоложка камара – също ще се включим в събитието. Ще предоставим информация за дейността си и съвместно с други членове на камарата ще осигурим малки подаръци за посетителите.

Заповядайте и Вие! Минната камара поема разходите по събитието, така че за всички посетители входът е безплатен.“

Снимка: Списание BBC ЗНАНИЕ

Виж също...

Loading...