Ученици правят филми за града си и състезание “Аз обичам България и най-вече Брезник!”

Забавно образователно състезание ще се проведе в средно училище “Васил Левски” в град Брезник тази седмица. Състезанието е основано на популярната едноименна телевизионна игра от близкото минало “Аз обичам България”. Местното ученическо състезание обаче е шеговито наречено „Аз обичам България и най-вече Брезник!“, съобщиха от гимназията.

Десетки въпроси за историята и географията на страната ни ще затрупат участниците, но не като на изпит за повишаване на оценката, а като на забавно шоу за повишаване на настроението и чувството за принадлежност към българската общност. Съдържанието му е адаптирано към нивото на знанията на учениците и включва любопитни факти и данни конкретно за региона, в който живеем, поясниха от училището.

Събитието е част от проекта „Роден край отблизо“, който училището изпълнява с финансовата подкрепа на „Асарел-Инвестмънт“ ЕАД по договор за сътрудничество с Община Брезник. Проектът обхваща общо четири важни насоки за развитие на обучението по предмета „География и икономика“. Материалните придобивки от дарените средства са нови мебели за кабинета по география и пособия за интерактивно обучение и преподаване в съвременна дигитална среда. Нематериалните, но също и нетрадиционни и творчески аспекти на проекта са свързани с уникалното състезание „Аз обичам България“ и игра с любителски филми на тема „Брезник – моят роден край”, допълват от учебното заведение.

Забавното образователно състезание ще се проведе на 5 декември (сряда) от 15:30 часа във физкултурния салон на средно училище “Васил Левски”. Участие в него ще вземат учениците от гимназиален етап в брезнишкото училище. Всички родители, ученици, учители или просто родолюбиви граждани на Брезник са добре дошли на необичания открит урок по география.

Виж също...

Loading...