Брезник отново ще има детска ясла след като пристройка към училището бъде пригодена за подготвителна група

Община Брезник има инвестиционно намерение да направи преустройване с промяна на предназначението и пристройка към част от брезнишкото средно училище “Васил Левски”, съобщават от сайта на администрацията.

Преустройването ще бъде направено с цел в пристройката да бъде обособено пространство за подготвителна група към училището. Капацитетът на пристройката за подготвителната група ще бъде за около 30 деца, уточниха от Общината. “Имаме намерение децата от подготвителната група да отидат в училището, за да можем в детската градина да формираме яслена група. Има малки деца, на които родителите им се нуждаят от услугата “детска градина” и затова е необходимо да освободим помещение в детската градина като преместим подготвителната група в училището.”, поясни пред репортер на Zapadno.com заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска.

Намеренията на Община Брезник са още в началото на следващата учебна година да заработи детската ясла. Преди години в град Брезник е имало ясла, но впоследствие е разформирана.

Виж също...

Loading...