Магазини в Брезник и Трън предлагат прясна риба за Никулден, шаранът върви по около 6 лева за килограм

В навечерието на празника Никулден започна продажбата на прясна риба в градовете Брезник и Трън, установи проверка на Zapadno.com. По традиция рибата на трапезата за празника трябва да е шаран.

Два са търговските обекти в общинските центрове, където се предлага прясна риба. Магазинът в Брезник се намира на централната улица “Георги Ив. Бунджулов”, а съдържателката му от години пуска жива риба за Никулден. Тази година търговският обект предлага на своите клиенти два  вида прясна риба. Всеки ще може да си избере жив шаран, който върви около 6 лева за килограм или охладена пъстърва за близо 10 лева за килограм. Пъстървата е и изчистена, освен охладена, подчертаха от магазина. Продажбата на прясна риба ще продължи и на 6 декември, когато се отбелязва Никулден.

Трънчани също могат да си закупят прясна риба от магазина за месо и рибни продукти, който се намира на улица “Петко Д. Петков” в град Трън. Търговският обект също предлага шаран и пъстърва. Цената за 1 килограм пресен шаран е около 6 лева. Магазинът предлага и други видове морска риба, но те са замразени.

Виж също...

Loading...