Танцов състав “Граовчета” от Брезник с отличия от конкурса-концерт “Българският фолклор”, но и с признание

Детският танцов състав “Граовчета” към брезнишкото средно училище “Васил Левски” взе участие в благотворителен фолклорен конкурс-концерт в София, съобщи за читателите на Zapadno.com ръководителят на формацията Яна Кираджиева.

Талантливите момичета и момчета от “Граовчета” бяха част от 16-тото издание на благотворителния фолклорен конкурс-концерт “Българският фолклор”, който се проведе на 1 декември в театър “Българска армия”. Концертът се организира с цел съхраняването и популяризирането на фолклорното танцово изкуство. Средствата, събрани като приходи от концерта са предназначени за подпомагане на фолклорните групи, участващи в конкурса. На събитието е бил представени и музикално-поетичен спектакъл “Памет” от театрална школа “Юлий”.

За доброто си представяне детският танцов състав от град Брезник получи няколко отличия, сред които грамота от “Ротаракт клуб” – Дупница. Две момичета от “Граовчета” са изненадани и с индивидуални награди чрез томбола, в която участваха общо 330 деца. Наградите са ваучери за сладкарници “Неделя” и “Дайски”, както и за научен център “Музейко”. Наградените деца от Брезник са Мадлен Димитрова от 4 “а” клас и Никол Борисова от 4 “б” клас. “За нас не са важни славата и наградите, а тръпката преди сцената и самото удоволствие от доброто представяне пред публиката.”, сподели ръководителят на детския танцов състав Яна Кираджиева.

Снимки: Яна Кираджиева

Виж също...

Loading...