Служители на Районен съд-Брезник помагат за лечението на Ради от Ноевци с ръчно изработени украшения и 90 лева дарение

Районен съд-Брезник се включва в инициативата за набиране на средства за лечението на Радослав Енчев от брезнишкото село Ноевци, предаде репортер на Zapadno.com.

Изложба под надслов „От моите ръце“ беше открита тази вечер в сградата на Съдебната палата в град Перник. Събитието се организира от професионалните организации на съдебните служители „Национално сдружение на съдебните служители“ и „Сдружение на администрацията в органите на съдебната власт“ На няколко маси са подредени различни ръчно изработени коледни украшения, сладки, произведения на изкуството, играчки и дори терлици. Изложбата беше открита от съдебни служители и представители на двете професионални организации в областния център.

Служители на Районен съд-Брезник са се включили в инициативата чрез представяне на различни ръчно изработени коледни украшения и декупажи. “Специално декупажът е на служителка от съда, на майка и, която почина тази година и всички изработени нейни средства ги дарява за благотворителност. За първи път участваме в такава изложба. Средствата ще отидат за Ради Енчев от Ноевци. Надяваме се да му помогнем, макар и малко, но от сърце му желаем в борбата, която не е лека, да постигне мечтаните резултати.”, каза пред Zapadno.com административният секретар на Районен съд-Брезник Елизабета Никифорова. Брезнишкият съд подпомогна набирането на средства с обща сума от 90 лева, която съдебни служители са събрали. Парите бяха пуснати в специална дарителска кутия за Ради от Ноевци, която е поставена във фоайето на петия етаж на съдебната институция в Перник.

След официалното откриване на изложбата беше дадена възможност на присъстващите служители да участват в импровизиран търг с представените изделия. Накрая част от ръчно изработените произведения, които събраха най-висока цена при наддаването, бяха продадени на новите им притежатели.

Изложбата ще бъде отворена за посетители от 6 до 14 декември включително на 5-ти етаж в Съдебна палата в град Перник.

Виж също...

Loading...