Измерване с уред установи: Коледната елха в центъра на град Трън е висока 24 метра

Височината на коледната елха в центъра на град Трън е 24 метра. Това е установил уред, с който е направено измерването, каза кметът на Община Трън Цветислава Цветкова пред репортер на Zapadno.com.

Повод за направеното измерване са били множеството сравнения с коледни елхи в други градове на страната. Тези дни в централните новинарски емисии на телевизиите се заговори за коледната елха в град Троян, която се оказва, че е най-високата в България. Точната и височина е 24 метра и 60 сантиметра.

Измерването на елхата в Трън не е до сантиметри, тъй като уредът, с който е отчетена височината на дървото не е бил дигитален. Всяка година дървото, което расте до хотел “Ерма” с расте с около половин – един метър. Това създава трудности при украсяването му със светещи лампички и коледни топки. При украсяването на коледната елха преди около 2 седмици се наложи използването на 30-метрова вишка.

Светлините на коледната елха в Трън ще бъдат включени утре (7 декември) с програма, която ще започне в 17:30 часа. По същото време в съседния град Брезник също ще се включат коледните светлини на тамошната елха и централни улици.

Виж също...

Loading...