Кметски наместник-именник от Трънско написа стихотворение за кметуването в навечерието на Никулден

Кметският наместник Никола Динев отбелязва имен ден на Никулден. Той отговаря за двете трънски села Велиново и Милкьовци. Кметският наместник-именник е написал и стихотворение в навечерието на празничния 6 декември, научи Zapadno.com.

По-рано днес управникът почерпи с кутия бонбони ръководството на Община Трън, Общински съвет-Трън, общински съветници и колеги преди заседанието на местния мини парламент. Друг именник от властта на Трън също почерпи за Никулден – общинският съветник Николай Манчев. Двамата получиха различни поздравления от присъстващите в залата, като най-честото беше за здраве.

На въпрос на Zapadno.com дали кметският наместник-именник ще празнува с компания, той скромно отговори, че събирането ще е в по-тесен кръг. Никола Динев е сред интересните личности в управлението на община Трън. Той пее песни от душа и сърце, разказва забавни вицове и пише стихотворения. Последното е негова страст от малък. Досега кметският наместник не е публикувал никъде своите произведения, но за сметка на това реши да сподели последното си стихотворение с аудиторията на Zapadno.com. Стихотворението го е написал снощи, в навечерието на Никулден и в него набляга на кметуването.

Ако искам дълго време да кметувам

трябва бабите да ги лекувам.

Това е моето призвание

това е тяхното признание.

Затова се трудя неуморно

и на работата гледам отговорно.

Вярно заплатата ми не достига, 

но хич окото ми не мига.

Това Динката ви казва

и гледа стриктно да го спазва.

Никола Динев

 

На всички именници и празнуващи на Никулден, Zapadno.com пожелава весел, топъл и радостен празник!

Виж също...

Loading...