Близо 800 метра празнични лампички светнаха на коледната елха в град Трън

Коледната елха в центъра на Трън грейна предпразнично с официална церемония по включването на коледно-новогодишните светлини в града, предаде репортер на Zapadno.com.

Дървото на надеждата, както го наричат местните е украсено със 100 коледни топки. Светещи празнични лампички с обща дължина около 770 метра пък придадоха още по-коледен вид на 24-метровата елха. Само новите лампички, които са поставени са с обща дължина 670 метра, а старите са около 100 метра.

Програмата започна в 17:30 часа и беше организирана съвместно между Община Трън, народно читалище „Гюрга Пинджурова-1895“ и средно училище „Гео Милев“. За радост на най-малките в града пристигнаха Дядо Коледа и Снежанка. Те пристигнаха с джип и полицейски ескорт. Белобрадият старец раздаде подаръци на децата, а в начинанието му помогнаха добри помощници.

Гвоздеят в програмата беше празничната заря, която озари в различни цветове над Трън. Освен с илюминациите, градът стана по-цветен и с коледно-новогодишното осветление, което краси коледната елха и централния градски площад. Тази година за първи път светна и шадраванът около сградата на народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”.

Очаквайте още подробности за празника в Трън!

Виж също...

Loading...