Коледно-новогодишната украса на Брезник – ефектна, сияеща и създадена със собствени усилия – СНИМКИ

Празничната коледно-новогодишна украса на Брезник започна да озарява града от тази вечер, видя Zapadno.com.

Централни улици и централният площад сияят в различни цветови гами, които създават празнично настроение в брезничани и гости на града. Светещи фигури, гирлянди и ефектни снежинки грейнаха с тържествена програма, която се проведе пред народно читалище “Просвещение-1870”. Прочетете още по темата в публикацията: С приказни герои и коледни песни грейна празничната украса в град Брезник – СНИМКИ

Преминаващите през града са посрещани от празничната украса още от входовете при Арката на 5-то конен полк или пожарната служба. Тази година нови елементи са трите светещи гирлянди с фигури, които са разположени на улиците “Георги Ив. Бунджулов” и “Андрей Михайлов”, както и централния градски площад. Нов е и транспарантът пред читалището, на който пише “ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА”.

Коледно-новогодишната украса е дело на Община Брезник и народно читалище “Просвещение-1870”. От общинската администрация са предоставили елементите и специализирана техника за поставянето им, а от читалището са се заели със самото им монтиране. Дни наред самодейците Васил Андреев (Васко Бамбура), Божидар Пантев и Пейчо Панов поставят украшенията по стълбове, пилони, сградата на читалището и двете черници на площада. Съдействие в начинанието им е указал служител към Община Брезник с багер с вишка.

Съседни общини наемат външни фирми за украсяването на централни места в общинските центрове, но в Брезник показват, че и със собствени средства и усилия могат да направят коледно-новогодишните празници още по-пъстри за очите.

Разгледайте снимки от коледно-новогодишната украса на град Брезник:

[maxgallery id=”32003″]

Виж също...

Loading...