Централният храм на Църногорския манастир над Гигинци посрещна скъпи гости за обновлението си

На 8 декември, с благословението на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп посети Църногорския манастир „Свети безсребреници Козма и Дамян“, край брезнишкото село Гигинци и извърши обновление на централния храм на светата обител, съобщиха от Софийската епархия.

В светата Литургия, поради това, че светият олтар е много тесен, с архиерея съслужиха архимандрит Никанор, игумен на манастира и йеродякон Вартоломей. Клиросното пение оглави Ангел Младенов, секретар на Софийска света митрополия, заедно с духовници и братя на светата обител. На богослужението присъстваха много гости и приятели на Църногорския манастир, сред който бе и Ирена Соколова – областен управител на област Перник.

След тържествената света Литургия епископ Поликарп се обърна с кратко слово към игумена, духовенството и гостите, дошли за да почетат освещаването на храма и им благодари за съпричастността по духовното и материално въздигане на храма и обителта. Той поздрави изпълнението в храма от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит. Епископ Поликарп благодари на архимандрит Никанор за неуморните грижи за облагородяването на светата обител и най-вече за нейното братство и му пожела със същия плам да напредва за свое спасение и утвърждаването на манастира като истински духовен център и духовно огнище.

Снимка: Църногорски манастир

Виж също...

Loading...