4 брезнишки и 7 трънски села ще бъдат посетени от полицейски инспектори в средата на месец декември

Мобилни екипи на Районно управление „Полиция“-Брезник и Районно управление „Полиция“-Трън ще посетят общо 11 села в региона в средата на месец декември, съобщават от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

На 11 декември екип от полицията в Брезник ще посети жителите на брезнишките села Гърло, Видрица, Душинци и Билинци. Срещите с местното население ще бъдат в кметските наместничества на четирите села, съответно с начални часове: 10:00, 11:00, 13:30 и 15:30 часа.

Полицейски инспектори от Трън ще посетят 4 трънски села – Мрамор, Кожинци, Вукан и Горочевци. Срещите с жителите на селата са насрочени за 14 декември и ще се провеждат в кметските наместничества на населените места. Началните часове на посещенията в четирите села ще бъдат съответно в: 10:00, 11:00, 13:30 и 15:30 часа. Други три села в община Трън също ще бъдат посетени от екип с полицейски инспектори. На 18 декември жителите на трънските села Видрар, Пенкьовци и Докьовци ще могат да представят проблемите си пред полицията на срещи в кметските наместничества. Началните часове на посещенията в селата ще бъдат от 10:30, 13:30 и 15:30 часа.

Мобилните групи са част от плана на МВР за противодействие на конвенционалната престъпност. Сформирани са екипи за посещения в населени места, в които няма постоянно полицейско присъствие. Те се срещат с жители и представители на местната власт, за да разговарят с тях по актуални проблеми и да приемат сигнали за престъпления или различни нарушения.

Виж също...

Loading...