Над 230 са нарушителите по пътищата в Брезнишко, които са установени само за един месец

На територията обслужвана от Районно управление “Полиция”-Брезник за периода от 1 до 30 ноември са се провели 3 броя специализирани полицейски операции. Това съобщиха за читателите на Zapadno.com от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

Констатираните нарушения са 233 броя и са по Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане. Нарушенията са направени по време на акция “Зима”, обхванала целия месец ноември. Съставените актове за установяване на административно нарушение са били 53 броя. В периода са издадени и 10 фиша за нарушения. 170 броя от нарушенията са били заснети с автоматизирани технически средства и системи, като 168 от тях са за нарушение на скоростта и други 2 са за липса на задължителна застраховка “Гражданска отговорност”.

Общият брой на нарушенията отразени с глоба и фиш са 180, от които 3 броя са за неспазване на пътни знаци, други 3 са за неправилно паркиране, едно е нарушението за техническа неизправност на моторното превозно средство и още 3 са за нередовни пътни документи.

От нарушенията, които са отразени с актове за установяване на административно нарушение, 9 са за неизползване на обезопасителен колан, 5 броя са за неспазване на пътни знаци, 2 броя за използване на мобилен телефон по време на шофиране, 29 са за нередовни пътни документи и технически неизправности по моторните превозни средства, един е бил неправоспособен водач и 7 са за липса на застраховка “Гражданска отговорност”.

Виж също...

Loading...