Проверки с термометри в училището на град Трън, където имат резерва – духалки

Регионална здравна инспекция-Перник непрекъснато идва на проверки за температурата в стаите на средно училище “Гео Милев” в град Трън. Това отбеляза кметът на Община Трън Цветислава Цветкова по време на последното заседание на Общински съвет-Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

В помещенията на учебното заведения има поставени термометри. При понижение на температурите има възможност за включване на електрически печки от типа “духалки”, които са осигурени в кабинетите, където има целодневни занимания с деца. В училището е подсигурено и медицинско лице.

На 5 декември заместник-кметът на Община Трън Катя Божидарова също е била на проверка в трънската гимназия заради подаден сигнал. Установило се е, че температурата в помещенията е нормална – около 20 градуса. Това поясни кметът на Община Трън Цветислава Цветкова на провелата се на 6 декември сесия на Общински съвет-Трън.

Повод за разискване на темата на заседанието стана въпрос на общинския съветник Ташко Минков. Той попита дали температурата в учителската стая също е нормална. От своя страна кметът Цветислава Цветкова каза, че ще бъде направена проверка и добави, че училището има достатъчно средства за отопление. Освен това учебното заведение има преходен остатък от около 50 000 лева от миналата година.

Виж също...

Loading...