Гладуващи хора с увреждания от Трън ще бъдат подпомогнати чрез кампания на майките от “Системата ни убива”

Майките на деца с увреждания от инициативата “Системата ни убива” започват нова кампания за подпомагане на гладуващи хора с увреждания с хранителни продукти. Това каза пред “Хоризонт” една от майките Вера Иванова. Продуктите се купуват с пари от дарения.

“Започваме тези дни със закупуването на храна в София, Перник, Радомир, Трън, Пловдив. Има много обаждали се от тези райони хора, които бедстват в момента и гладуват. Търсим доброволци с транспорт за Якоруда, за местата, които са по-отдалечени, по-високопланински и до които може би да не можем да стигнем с коли, но ще бъдем благодарни на всеки дарител, който дари храна”.

Майките подготвят и разкриването на гореща телефонна линия, на която да се дават безплатни консултации на хората с увреждания за промените, настъпили в правата им, след приемането на двата закона – за хората с увреждания и за личната помощ.

И тези предстоящи празници ще бъдат по-интересни и забавни с новините от общините Брезник и Трън, които може да научите първо от страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...