Коледна забава с Дядо Коледа, малки елфи и самодейци в Брезник подпомага момче от Ноевци, което се нуждае от слухов апарат

Коледна забава в помощ на момче, което се нуждае от слухов апарат, се проведе в народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник, научи Zapadno.com.

Гостите на събитието имаха възможност да си направят снимка с Дядо Коледа в неговата градина. Белобрадият старец беше заобиколен от малки елфи, които бяха изработили приятни изненади на щандове, разположени във фоайето на читалището. Надсловът на благотворителната коледна забава е “На гости на Дядо Коледа” и се организира от сдружение “София” със съдействието на брезнишкото читалище.

Концертна програма представиха част от съставите към народно читалище “Просвещение-1870”. Със свои танцови и певчески изпълнения се представиха нежните грации на балетната школа с ръководител Аделина Миронова, певици от детската певческа група с ръководител Милена Цветанова, която също докосна сърцата на гостите със своя глас.

Събраните средства ще бъдат предназначени за закупуване на слухов апарат на 15-годишния Диан от брезнишкото село Ноевци. Той е възпитаник на средно училище “Васил Левски” в Брезник.

И тези предстоящи празници ще бъдат по-интересни и забавни с новините от общините Брезник и Трън, които може да научите първо от страниците на Zapadno.com.

Снимки: Ваня Иванова

Виж също...

Loading...