В началото на 2019 година България ще бъде домакин на българо-японски форум, стокообменът между двете държави бележи 40 % ръст

Българо-японски бизнес форум ще се проведе в София през месец януари. Това бе договорено по време на среща на заместник-министърът на икономиката Александър Манолев с посланика на Япония у нас Негово Превъзходителство Масато Ватанбе. Това е поредно събитие, след подписването на меморандум за задълбочаване на бизнес контактите между двете страни, съобщиха от пресцентъра на Министерство на икономиката.

Участниците в срещата оцениха като много успешен бизнес форума, който се проведе в България през месец юни тази година и в който участие взеха над 30 японски компании. „Организирането на ново бизнес събитие в кратък период показва, че има сериозен потенциал в икономическата сфера между нашите две страни и че България е атрактивна дестинация за инвестиции“, посочи Александър Манолев. По думите му Министерството на икономиката ще се ангажира да привлече повече български компании, които имат интерес или потенциал да работят на японския пазар. Има възможности за навлизане на редица български продукти на него, като вина, млечни продукти, розово масло, рибни продукти и други, стана ясно по време на срещата.

Посланик Ватанбе съобщи, че вече е стартирана предварителна подготовка на форума, като целта е да се насочи към японски компании, които имат бизнес в България или интерес към нашата страна. Планира се това да бъде първото от редица събития в икономическата сфера през 2019 година. Стокообменът между България и Япония през първото полугодие на 2018 година отбелязва 40 % ръст и надхвърля 100 милиона щатски долара. Редица японски компании вече развиват успешен бизнес у нас, сред които „Сумитомо Електрик“, „Тошиба”, „Мейджи”, „Мицубиши“, „Ядзаки Корпорейшън” и други.

И тези предстоящи празници ще бъдат по-интересни и забавни с новините от общините Брезник и Трън, които може да научите първо от страниците на Zapadno.com.

Снимка: Министерство на икономиката – пресцентър

Виж също...

Loading...