Детска кръгла маса за творчески идеи и инициативи организира училищното настоятелство в Брезник

На 20-ти декември в Брезник ще се проведе първото официално заседание на Детска кръгла маса за творчески идеи и инициативи. Тя е част от детския празник „Декември ще бъде юни“, който ще се проведе на следващия ден, съобщиха от училищното настоятелство специално за Zapadno.com. Като специални гости и лица на събитието ще присъстват и именитите граовски певици Ива и Ева Валентинови.

Повече от месец най-предприемчивите деца на Брезник и общината се събират, за да обсъждат важни за тях въпроси и да набележат план за тяхното реализиране. Няколко са тематичните направления, на които те желаят да посветят вниманието си. Едно от тях е изследователската дейност, свързана с местния фолклор и най-вече с празника Видовден, като работата им ще завърши с издаването на сборник с видовденски легенди, ритуали, песни и спомени на свидетели и създаването на кратък филм за празника. Друго важно направление, в което децата искат да вложат усилия е благотворителността. Още през януари те ще проведат първото, организирано изцяло от тях благотворително събитие, с което да се помогне на техни връстници. Повече и по-разнообразни извънкласни дейности в областта на спорта, изкуствата, науката и занаятите искат също децата, както и предоставяне на повече възможности за творчество и изява. Готови са също да положат усилия и да окажат помощ за обособяването на конкретно място в града, където да се събират, за да творят, да провеждат дискусии и семинари, да подготвят събития и да канят гости.

На официалното заседание на Детската кръгла маса за творчески идеи и инициативи на 20-ти декември, ще бъдат поканени представители на различни институции в Брезник, на които децата ще представят своите идеи, предложения и желания за промяна като ще потърсят съдействие за тяхната реализация.

Първото официално заседание на кръглата маса се провежда в рамките на детския празник „Декември ще бъде юни“. През целия ден на 21-ви декември (петък) в читалище „Просвещение-1870“ ще се случват различни интересни събития за деца – изложба на детски рисунки от конкурса „Най-живата традиция на моя роден край“, изложба на сурвачки и предмети, символизиращи семейството, изработени от децата от детската градина в града, експозиция на фотоси и предмети от живота на децата в миналото „Когато баба е била малка“, множество работилници, на които местни майстори ще предоставят възможност на децата сами да изработват различни предмети, базар с вещи, изработени от деца, ще се наградят победителите от конкурсите за литературно творчество и детска рисунка, ще се насади и малка брезичка, като символ на града и децата му.

Всичко това ще завърши с детски концерт, на който танцови и певчески групи на деца от училищата в Брезник и Ноевци и от читалището в града, ще сътворят истинска Зимна фиеста. На концерта ще има и гостуващи групи от град Трън и град Перник. Като специални гости и лица на събитието ще присъстват и именитите граовски певици Ива и Ева Валентинови. Празникът се организира от Училищно настоятелство “Васил Левски” – град Брезник, с финансовата подкрепа на „Асарел-Инвестмънт“ чрез договор за сътрудничество с Община Брезник.

И тези предстоящи празници ще бъдат по-интересни и забавни с новините от общините Брезник и Трън, които може да научите първо от страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...