Първата арт галерия ще отвори врати в град Брезник в навечерието на коледно-новогодишните празници

Съвсем скоро в град Брезник ще отвори врати първата арт галерия. Новото културно средище се помещава в малкия салон на зала “Военен клуб” на Общински исторически музей-Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Инициатори за създаването на арт галерия в Брезник са семейството художници Сашо и Даря Евтимови. От Община Брезник и музея съдействат за реализирането на идеята в града да има обособено пространство за излагане на творби. В галерията ще се излагат не само картини, но и различни арт творби. “Надяваме се тя да бъде постоянна. Помещението е към музея и ние го ползваме като пространство, в което могат да се излагат такива арт неща, направени от автори които се занимават и с изкуство.”, поясни художникът Даря Евтимова.

Първите творби, които са изложени за официалното откриване на галерията са картини, изрисувани чинии, плетени украшения и други. Те са на творци от Съюз на българските художници-Перник, но в галерията има място и за местни автори. “Тук постоянно ще има човек, но се уговорихме някоя събота, когато няма възможност да има човек, да идваме ние.”, добави Даря Евтимова.

Официалното откриване на арт галерията ще бъде през следващата седмица, като допълнително предстоят да се уточнят дата и час.

И тези предстоящи празници ще бъдат по-интересни и забавни с новините от общините Брезник и Трън, които може да научите първо от страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...