Читалището на Брезник представи пъстра палитра от изпълнения на коледния концерт в големия салон – СНИМКИ

С пъстра палитра от песенни, танцови и словесни изпълнения се представиха самодейци от състави към народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник, научи Zapadno.com.

Програмата, която самодейците показаха на сцената в големия салон на читалищната институция, беше по повод предстоящите коледно-новогодишни празници. “Всички ние, самодейците при читалището, се надяваме че чрез нашите изпълнения ще успеем да стоплим вашите сърца и да ви заредим с празнично настроение.”, каза в началото на програмата водещата Милена Цветанова.

Началото на концерта беше поставено с изпълнения на най-малките танцьори от фолклорния танцов състав при читалището с ръководител Милена Иванова. Свои изпълнения представиха и останалите танцьори от другите групи на фолклорния танцов състав, детската певческа група и групата за словесен фолклор с ръководител Милена Цветанова, балетната школа с ръководител Аделина Миронова, танцов клуб “Калина” и оркестъра за народна музика към читалището.

Сред участниците освен самодейци от Брезнишко, на сцената се изяви и дете от град Трън, което тренира в балетната школа на читалището в Брезник. В края на концертната програма всички участници се подредиха на сцената за обща снимка и радост на гостите в големия салон.

Разгледайте снимки от пъстрия концерт, който самодейците в Брезник представиха:

[maxgallery id=”32222″]

И тези предстоящи празници ще бъдат по-интересни и забавни с новините от общините Брезник и Трън, които може да научите първо от страниците на Zapadno.com.

Снимки: Ваня Иванова

Виж също...

Loading...