Пияни и дрогирани шофьори в област Перник са най-честите нарушители на закона, за месец полицията установи 25 случая

Престъпленията в област Перник, които са регистрирани от полицията, намаляват незначително. Това сочи статистиката, която Областна дирекция МВР-Перник оповести наскоро, предаде репортер на Zapadno.com.

През месец ноември на територията на Областна дирекция МВР-Перник са регистрирани 90 престъпления, които са с 3 по-малко в сравнение с месец октомври. В структурно отношение с най-висок дял е управлението на моторно превозно средство след употреба на алкохол над 1,2 промила. Случаите с пияни шофьори зад волана за месец ноември са общо 15 срещу 11 през месец октомври.

На второ място по престъпления в региона за изминалия месец са взломните кражби, които са били 10 броя. От полицията отчитат намаление в сравнение с месец октомври, когато престъпленията от този характер са били 15. Случаите със заловени шофьори, седнали зад волана след употреба на наркотици са 10. “Масово се кара след употреба на наркотични вещества. Ето, 10 са хванати, сигурно тези, които не са заловени са много повече, но няма как да бъдат заловени всички. 7 са били за месец октомври.”, поясни говорителят на Областна дирекция МВР-Перник Венцислав Алексов.

Престъпленията с унищожаване и повреждане за изминалия месец са 9 броя. Обикновените кражби са 6, колкото са били и през месец октомври. Други 5 престъпления са за използване на нерегистрирани моторни превозни средства. Палежите са 4 броя срещу 5 за месец октомври. Случаите на противозаконно отнети моторни превозни средства са били 3 за месец ноември.

И тези предстоящи празници ще бъдат по-интересни и забавни с новините от общините Брезник и Трън, които може да научите първо от страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...