54 машини почистват пътищата в област Перник, снежната покривка в Брезнишко и Трънско достигна 20 сантиметра

Областният управител информира, че е в сила жълт код за опасно време в област Перник, където има снеговалежи, които на места (на територията на общините Брезник и Трън) образуват близо 15 – 20 сантиметра снежна покривка, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Проблем със спиране на електричеството има в населени места от общините Брезник и Трън. Работи се по отстраняване на авариите. Областно пътно управление и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим. Няма бедстващи населени места и хора, както и затрупани автомобили. 54 машини почистват в цялата област.

Областният управител апелира шофьорите, на които днес не им се налага спешно пътуване да се въздържат от такова. От Агенция “Пътна инфраструктура” съобщават, че при необходимост е възможно да се спира движението за извършване на снегопочистване и превантивна обработка на пътните участъци, за да се избегне възникването на пътни инциденти. Предвид лошото време водачите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили трябва да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват дистанция и указанията на контролните органи.

И тези предстоящи празници ще бъдат по-интересни и забавни с новините от общините Брезник и Трън, които може да научите първо от страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...