Трънската Коледа стартира с доставянето на хранителни продукти по 3 лъча в над 50 трънски села

От днес започна доставянето на хранителни продукти чрез инициативата “Трънска Коледа”. Това каза пред репортер на Zapadno.com кметът на Община Трън Цветислава Цветкова.

Хранителните продукти за възрастни хора с ниски доходи по селата в община Трън се доставят чрез няколко високопроходими автомобила, тъй като по-рано днес започна снеговалеж в региона. “Днес тръгнаха по три лъча да раздават, така че до всички населени места ще стигнат. При нас заваля сняг, малко ще е по-трудно, но тръгнаха във Филиповски район, Знеполе район и ще обхванат тази част на Костуринци, Стайчовци и Кожинци. Поне 2-3 дни ще трябват, за да могат да се случат нещата.”, каза кметът на Трън Цветислава Цветкова и поясни, че всички 51 трънски села ще бъдат обхванати чрез инициативата. Помощите от “Трънска Коледа” се разнасят с два автомобила “Лада Нива” и една УАЗ-ка и ще достигнат до около 150 човека.

Инициатори на “Трънска Коледа” са трънчаните Крум Томов и Богинка Йорданова, но в инициативата се включват и други хора. Общинската администрация в Трън съдейства с предоставянето на помещение за временно съхранение на хранителните продукти и последващото им транспортиране в селата на пограничната община. Прочетете още по темата в публикацията: Трънската Коледа ще достигне до над 100 възрастни хора в селата на Трънско

И тези предстоящи празници ще бъдат по-интересни и забавни с новините от общините Брезник и Трън, които може да научите първо от страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...