Читалището на Долна Секирна със специална награда от областния управител за подредената трапеза за Бъдни вечер

Специална награда на областния управител на Перник Ирена Соколова беше присъдена на народно читалище “Иво Войвода-1928” от брезнишкото село Долна Секирна, научи Zapadno.com.

Наградата е плакет на областния управител и е една от трите специални отличия, които бяха връчени по-рано днес на 13-тото издание на регионалния кулинарен конкурс „Традиционни ястия, напитки и реквизит в българската кухня“. Отличието е връчено за добре подредената трапеза и вкусни ястия и печива за Бъдни вечер, които самодейците от Долна Секирна показаха. С това участие читалището представи отлично община Брезник, тъй като беше единствена културна институция от региона на областния конкурс. Вижте още по темата в публикацията: Самодейци-кулинари от брезнишкото село Долна Секирна показаха как трябва да изглежда граовската трапеза за Бъдни вечер – ВИДЕО

В събитието взеха участие общо 16 читалища от област Перник, които бяха оценявани от жури в състав с председател Цветана Манова и членовете Венцислава Крумова и Милчо Георгиев. Освен колективна награда, журито е присъдило и индивидуални награди на самодейци от брезнишкото село. Отличените са Снежана Илиева за обреден хляб в подница и Радка Савчева за зелника си. Това поясни председателят на читалищното настоятелство Богомил Савов.

Народно читалище “Иво Войвода-1928” от село Долна Секирна взима участие в областния кулинарен конкурс за трета година. На предишни издания самодейците са били отличени с 3-то място и поощрителна награда.

И тези предстоящи празници ще бъдат по-интересни и забавни с новините от общините Брезник и Трън, които може да научите първо от страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...