Конкурс в Брезник ще награди с екшън камера най-добрите фоторепортери, които заснемат целодневния детски празник

Училищното настоятелство на средно училище “Васил Левски” в град Брезник обяви конкурс за най-добро фото и видео отразяване на детския празник „Декември ще бъде юни“, който ще се проведе утре, научи Zapadno.com.

Целодневният детски празник “Декември ще бъде юни” ще се проведе в народно читалище “Просвещение-1870” между 11 и 19 часа на 21 декември. Тогава ще се случват различни интересни събития за деца – изложба на детски рисунки; изложба на сурвачки и предмети, символизиращи семейството, изработени от децата от детската градина в града; експозиция на фотоси и предмети от живота на децата в миналото „Когато баба е била малка“; множество работилници, на които местни майстори ще предоставят възможност на децата сами да изработват различни предмети; базар с вещи, изработени от деца и други. Прочетете още по темата в публикацията: Целодневен празник за деца с изложби, работилници и концерт ще се проведе на 21-ви декември в Брезник

На събитието млади таланти ще имат възможност да се докажат като фоторепортери. Преди Коледа, изненадите не свършват! Деца, хващайте фотоапаратите и успех “, призоваха организаторите на конкурса. В надпреварата могат да участват ученици от 1 до 12 клас от основно училище „Христо Смирненски“ в село Ноевци и средно училище „Васил Левски” в град Брезник, както и ученици, които живеят в общината, но учат в училища извън нея. Участниците имат право да изпратят до 10 кадъра и до 2 едноминутни видеа на електронна поща: vidovdencheta@abv.bg

Крайният срок за приемане на снимки и видеа е до 26-ти декември. В електронното писмо за участие в конкурса трябва да фигурира и информация за име, възраст и телефон на участника, както и следното изречение: „Съгласен/на съм кадрите и видеото/видеата, с които участвам в конкурса, да бъдат използвани за популяризиране на Фестивала на детското творчество, чрез отпечатване или публикуване в електронни или печатни медии.“. Технически изисквания по отношение на заснетия материал няма, но е желателно качеството на заснемане да е добро, уточняват от училищното настоятелство.

В началото на новата година ще бъде отличен по един победител във всяка категория – за снимка и за видеоклип. Имената им ще бъдат обявени на 3 януари 2019 година. Наградата за най-добрите млади фоторепортери ще бъде екшън камера.

И тези предстоящи празници ще бъдат по-интересни и забавни с новините от общините Брезник и Трън, които може да научите първо от страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...