Ученици от училището в село Ноевци зарадваха служителите на Община Брезник с предколедна програма и подаръци

Основно училище “Христо Смирненски” от брезнишкото село Ноевци отправи своята благодарност към Община Брезник за целогодишното съдействие с кратка предколедна програма, научи Zapadno.com.

Инициативата е на ученическия съвет към училището, който е бил създаден по-рано тази година. “Те сами се инициираха тази година да покажат някаква благодарност към кмета и Общината, които са наши партньори за всичко, което правим в училището. Тяхната инициатива се състоеше в поздрав към Общината и да видят къде се намира самата Община, защото много от тях не са прекрачвали нейния праг. Съответно децата се инициираха да направят сами подаръци за всеки един от служителите на Общината, да ги поздравят с тази програма. Бяха поръчали една питка със забодени късмети, които съответно бяха за всеки един служител.”, поясни директорът на училището Ивелина Ангелова.

Инициаторите съвсем случайно са избрали днешната дата за посещението си в сградата на Община Брезник. На 20 декември се отбелязва Игнажден. “Пожелахме на Общината, както повелява празникът – който пръв влезе, такава ще е годината. Наистина пожелахме да сме на късмет на всичко, което ще им се случва оттук-нататък.”, добави още директорът на основно училище “Христо Смирненски”. Такава инициатива се провежда за първи път от училището на село Ноевци.

Децата от училището също са били почерпени лично от кметът на Община Брезник Васил Узунов.

И тези предстоящи празници ще бъдат по-интересни и забавни с новините от общините Брезник и Трън, които може да научите първо от страниците на Zapadno.com.

Снимки: Ивелина Ангелова

Виж също...

Loading...