Ателиета за изработка на сурвакарски ликове, плетене и месене предизвикаха интереса на децата в Брезник – СНИМКИ

Четири ателиета отвориха врати в народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

През целия следобед деца от Брезник и общината усвояваха тънкостите на няколко занаята под вещото ръководство на майстори и специалисти в съответната област. Ателиетата са за изработка на сурвакарски ликове, месене на погачи и два вида плетене – от прежда и от листа на царевични кочани. Импровизираните работилници бяха разположени в малкия салон на местното читалище.

Ателиетата са част от целодневен детски празник под надслов „Декември ще бъде юни“, който се организира от училищното настоятелство към средно училище „Васил Левски“ в град Брезник, с финансовата подкрепа на „Асарел-Инвестмънт“ чрез договор за сътрудничество с Община Брезник. И всичко това е с една цел – официалното обявяване на първото издание на Фестивал на детската самодейност Видовденчета през юни 2019 година, който ще стартира като национален, но амбицията е да се превърне в международен.

Разгледайте снимки от занаятите, които децата усвояваха днес в читалището:

[maxgallery id=”32619″]

И тези предстоящи празници ще бъдат по-интересни и забавни с новините от общините Брезник и Трън, които може да научите първо от страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...