Ателието по изобразително изкуство към трънското читалище гостува с картини в Брезник – СНИМКИ

Картини на Ателието по изобразително изкуство към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” от град Трън гостуват в читалището на град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Общо 7 картини са изложени във фоайето на брезнишкото читалище. С тях млади художници от град Трън са взели участие в конкурса за детска рисунка на тема “Най-живата традиция на моя роден край“, за който бяха изпратени 146 рисунки от различни краища на страната. Картините на Ателието по изобразително изкуство не са сред отличените, но пък от читалището в Брезник са отредили по-специално място за тях, на което дори има надпис откъде са.

Конкурсът за детска рисунка беше част от целодневния детски празник, който се организира вчера в Брезник под надслов „Декември ще бъде юни“ се организира от училищното настоятелство към средно училище „Васил Левски“ в град Брезник, с финансовата подкрепа на „Асарел-Инвестмънт“ чрез договор за сътрудничество с Община Брезник. И всичко това е с една цел – официалното обявяване на първото издание на Фестивал на детската самодейност Видовденчета през юни 2019 година, който ще стартира като национален, но амбицията е да се превърне в международен.

Разгледайте снимки на изпратените от Трън рисунки за конкурса:

[maxgallery id=”32657″]

И тези предстоящи празници ще бъдат по-интересни и забавни с новините от общините Брезник и Трън, които може да научите първо от страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...