На вниманието на жителите в област Перник: Въвеждат временни ограничения на движението заради празниците

Областният управител информира жителите на област Перник за въвеждането на временно ограничение на движението, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Мярката е със заповед на Агенция “Пътна инфраструктура”, съгласувана с главна дирекция “Национална полиция” към МВР и Изпълнителна агенция Автомобилна администрация” при Министерство на транспорта и информационните технологии и съобщенията. Тя се прави с цел осигуряване на нормална проходимост и безопасност в движението по пътищата през предстоящите празнични и почивни дни.

На 22 декември (считано от 9:00 до 14:00 часа) и на 1 януари 2019 година (считано от 14:00 до 20:00 часа), се ограничава движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с техническа допустима максимална маса над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника.

Ограничено ще е преминаването по следните участъци от републиканската мрежа:

път I-1 с. Ребърково – Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково – Своге – Софийски околовръстен път в посока София;
път I-1 – от Благоевград до ГКПП „Кулата“;
път I-4 п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен;
път I-5 Русе – Велико Търново;
път I-8 ГКПП „Калотина“ – София;
път I-9 Варна – Бургас;
път II-18 Околовръстен път на град София;
път II-99 Бургас – Царево.

Забраната не важи за моторни превозни средства, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на Агенция “Пътна инфраструктура” – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на телефон 0700 130 20 в Агенция “Пътна инфраструктура”. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

И тези предстоящи празници ще бъдат по-интересни и забавни с новините от общините Брезник и Трън, които може да научите първо от страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...